Имате прашање? Едноставно јавете ни се +389 2 329 09 77, +389 2 580 02 00
Најнови вести

Декемвриско дружење на тимот на SoftNET

Во екот на празничната атмосфера, компанијата SoftNET организираше пријатно декемвриско дружење за своите вработени од Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Романија, Бугарија и Македонија. Дводневното дружење започна во петок, 15-ти декември, кога се нурнавме во кулинарско уживање во познатиот ресторан Coolhouse. Вкусовите што ги освоија нашите чули, ги восхитија сите присутни.

Продолживме во сабота, 16-ти декември со прекрасно доживување од посетата на винската пивница Ширца. Таму имавме можност да уживаме во извонредни бели и црвени вина и да ја почувствуваме магијата на локалните виногради. По дегустацијата, го истраживме Штанјел, живописно средновековно село покрај Крас. Прошетавме низ тесните улички, бевме сведоци на културното наследство на местото и го посетивме тамошниот замок. Културното искуство го продолживме со избраната храна во Куќата на посебниот вид.

Во компанијата SoftNET го цениме моментот да се соберат колегите од различни земји и да поминеме време надвор од нашите канцеларии. Таквите средби, преплетени со култура и квалитетно дружење, уште повеќе ги продлабочуваат врските помеѓу нас и придонесуваат за нашата меѓусебна поврзаност. Заедно живееме под нашиот слоган "Глобално поврзување", кој е одраз на нашите напори за поврзување и конекција, кои овој пат не вклучуваат само интернет  поврзаност, туку и поврзување помеѓу нас како колеги.

Декемвриското дружење беше непроценливо бидејќи уште повеќе ја засили нашата меѓународна врска и остави незаборавни впечатоци во срцата на сите учесници.

На 30 септември и 1 октомври 2023 година, SoftNET беше присутен како спонзор на настанот одржан на платформата кај East Gate Mall.

Настанот кој траеше два дена беше мега-спортски настан официјално спонзориран од  Фудбалската Федерација на Македонија (ФФМ).

Овој настан беше фокусиран на фудбалска дисциплина која е особено популарна меѓу младите и генерира значителен јавен интерес.

 

"3x3 Македонија" се естаблираше како бренд преку проектот на Асоцијацијата за популаризација и промоција на кошарка 3x3 Баскет Скопје која работи под покровителството на Светската кошаркарска федерација (FIBA) и Кошаркарската Федерација на Северна Македонија (КФСМ).

 

Она што ја издвојува 3x3 кошарката е можноста за атрактивни локации. Сите потребни инфраструктурни средства за одржување на турнирите се преносливи, што овозможува често одржување на плоштади, трговски центри, паркови и слично. 3x3 кошарката е професионален спорт кој се игра според специфични правила и со специјална топка.

 

Главната цел на присуството на SoftNET на настанот 3x3 Македонија беше поддршка на програмата за развој на 3x3 кошарката во нашата земја. До сега, 3x3 Македонија успешно организирала повеќе од 35 турнири, на кои учествувале и над 1200 учесници.

 

FIBA 3x3 кошарката е многу популарна форма на кошарка со специализирани терени ширум светот. Во 2010 година, таа официјално стана дисциплина на FIBA, а на 9 јуни 2017 година беше донесена одлука да се вклучи 3x3 кошарката на Летните олимписки игри во Токио 2020 година.

 

Традиционалното дружење на тимот на SoftNET 2022

SoftNET овој декември организираше традиционален состанок на сите вработени од Европа. Бидејќи ни е важно да се видиме лично и покрај постојаната поврзаност, овој пат се собравме на интензивен викенд полн со смеа, кулинарско уживање, а склучивме и нови познанства, бидејќи оваа година неколку нови поединци се приклучија на тимот. .

Маршрутата нè водеше од канцеларијата во Тржин, до Добре Крозник во Менгш и на крајот на вечерта во центарот на Љубљана. Следниот ден имаше планинарење од Планица до Тамар, истражување на Крањска Гора и на крајот куглање во арената Вуп. Поминавме незаборавно!

SoftNET деловен појадок 2022 година

Деловниот појадок кој се одржа во организација на SoftNET Македонија беше професионален настан на современи информатички технологии и примери на добри практики.

Во деловниот свет се движиме низ различни итни ситуации. Постојано достапната телекомуникациска мрежа станува клучна компонента за непречено функционирање на една компанија.

Доверливиот телекомуникациски систем на тој начин стана основен услов за стабилно деловно опкружување, поради што на овогодинешниот деловен појадок зборувавме за актуелни теми. Нив ги претставија директорот на SoftNET Андреј Боштјанчич и специјалисти од различни технички области: Станко Ѓуран, Богдан Божовиќ, Благоја Мандаров и претставникот на азискиот пазар Мирјана Шупуровиќ.

Темите на кои разговаравме за време на настанот беа:

  • Предизвиците во обезбедувањето врски со оддалечени локации и во Македонија и во странство за време на итни случаи,
  • Оптимизација и подобрување на телефонската инфраструктура за потребите на современиот бизнис,
  • Примери од практиката - воспоставување на успешна внатрешна врска меѓу Балкан и Кина,
  • Глобална интеграција со индивидуални решенија,
  • На крајот им се заблагодаривме на нашите најценети клиенти.

 

Поканети сте да погледнете фотографии од настанот што се одржа на 14 октомври 2022 година во конференциската сала на хотел Мериот Скопје.

(Фото: НАША ТВ)

Softnet wins award for Best in Class from the global operator Telefonica

 

Softnet was presented with the award for Best in Class from the global operator Telefonica. The Best in Class award acknowledges innovative achievement among telecom wholesale operators regionally and globally and Softnet was recognised for its hard work and partnership in the category of International wholesale services vendor management recognition programme.

Softnet has developed and integrated an IoT solution to meet the needs of Telefónica International Wholesale Services (TIWS).

Telefonica can now use new and improved ticketing software that is incorporated with Softnet. All changes and ticket statuses are in real time and evident on both sides.  The next phase is an advanced telecommunication system with all the locations and their connections.

SoftNET is also an IP telephony operator in Macedonia

We are pleased to announce that we have also become a fixed telephony operator in Macedonia. This helps all the companies operating in several countries, as the support can be managed in one place.

By having all the support in one place, the company doesn't need to deal with individual operators in countries where they have offices. All they need is a single operator. Each party or company has a trustee assigned to them, no matter in which country or office it appears.

SoftNET joined the fastest-growing Internet Exchange in New York

At Softnet, we joined the US Internet Connection Center DE-CIX New York, which is the fastest-growing Internet Exchange in the New York metro area and has managed to grow to the leading Internet Exchange in this area within three years. DE-CIX New York is Open-IX certified and carrier and data center-neutral. It operates more access points than any other Internet Exchange in North America. SoftNET is now present on the most important Internet Exchange Points on three continents.

Softnet became member of APNIC

APNIC is Asian internet registry which co-ordinates IP address space and other network resources. Membership enables us to obtain access to ASian network resources and ability to provide services in Asia Pacific region.

Softnet became member of HKIX (Hong Kong Internet exchange)

As part of global expansion Softnet became member of HKIX (Hong Kong Internet exchange). This allows Softnet's users improved performance and latency to Asian networks as well as vice versa. HKIX is de facto the most important internet exchange and Hong is the most important telecommunication hub in Asia therefore this achievement is important step.

SoftNET and Information Security

In november, 18 – 20, 2015 in Nova Gorica, Slovenia, took place a conference INFOSEK, where met information security professionals from around the world  and discuss about the latest trends, events and issues in information security and information risk management. SoftNET is a proud sponsor of this conference.

INFOSEK was in its thirteenth successful year of providing information security professionals from around the world an opportunity to learn about the latest trends, events and issues in information security and information risk management.  INFOSEK is the most comprehensive and important forum on Information Security in the region.

SoftNET puts High Information Security among priorities and this is why we decided, as many years before, to support this unique opportunity to interact and learn from leading experts in Information Security, Business Continuity Management, Digital Forensics, Privacy & Regulatory Compliance, Security in Cloud Computing, Computer System and Application Security, Trends and Events in Cyber-security.

You can read more about this event on site http://www.infosek.net.

  • 1
  • 2
© Copyright 1996-2024, СофтНЕТ сите права се задржани
Проектирање и изведба Kabi d.o.o.